Notícies

Los investigadores de la Cátedra UNESCO ESCI-UPF participan en Rebuild Expo & Congress 2018

There are no translations available.

La Cátedra UNESCO de Ciclo de Vida y Cambio Climático ESCI-UPF participa en el evento de tres días dirigido a la industria de la construcción en Barcelona.

REBUILD es una plataforma de innovación única para dinamizar el sector de la rehabilitación, la construcción y la eficiencia energética.

Construction21 España, la plataforma española para la construcción sostenible administrada por la Cátedra, también participa en el evento.

rebuild

Rebuild Expo & Congress 2018

Hoy comienza la edición 2018 de Rebuild Expo y el Congreso Nacional de Arquitectura Avanzada y Construcción 4.0., una plataforma única de innovación para dinamizar el sector de la construcción, la renovación y la eficiencia energética de casas y edificios en la que participa la Cátedra UNESCO de Ciclo de Vida y Cambio Climático ESCI-UPF. Durante el evento de tres días, el Centro de Convenciones Internacional de Barcelona (CCIB) recibirá a nuevas empresas de construcción, desarrolladores, compañías de rehabilitación, arquitectos, constructores e instaladores para impulsar la industria de la construcción. La plataforma española para la construcción sostenible gestionada por la Cátedra, Construction21 España, también asistirá al Congreso para mostrar los nuevos materiales, las últimas tecnologías emergentes y los sistemas de construcción más innovadores.

Llegiu-ne més...

 

Formació en el software GaBi a ESCI-UPF, amb thinkstep

Les inscripcions estan obertes per a la formació en el software d'Anàlisi de Cicle de Vida (ACV), que tindrà lloc els dies 22 i 23 d'octubre i 12 i 13 de novembre de 2018 a Barcelona.

Aquesta formació en ACV està coorganitzada per la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF i thinkstep.

Els professionals en ACV treballaran juntament amb els consultors de thinkstep per aprendre les capacitats, funcionalitats i accessos directes de l'ús del software i bases de dades relacionades.

LCA GaBi

 

La formació en el software GaBi tindrà lloc els dies 22 i 23 d'octubre i 12 i 13 de novembre de 2018, i oferirà una oportunitat única perquè els professionals de l'Anàlisi de Cicle de Vida (ACV) influeixin en els resultats comercials ajudant a estalviar costos, reduir riscos, comunicar els beneficis dels productes i augmentar els seus ingressos. Aquesta formació està organitzada conjuntament per la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF i thinkstep, i involucra 4 mòduls d'1 dia centrats en el concepte de la sostenibilitat i el mètode ACV, i l'ús de GaBi, que poden realitzar-se de forma separada. Cada mòdul està limitat a 12 participants i es durà a terme a les instal·lacions d'ESCI-UPF, a Barcelona. El registre està obert a través del lloc web de thinkstep.

Llegiu-ne més...

 

Científics esclareixen com es pot mesurar la sostenibilitat de les ciutats

Els investigadors de la Càtedra proposen la inclusió d'aspectes socials i econòmics en l'Anàlisi de Cicle de Vida (ACV) de les ciutats.

Publicat a Science of the Total Environment, aquest estudi va més enllà de l'estat actual de la metodologia connectant les tres dimensions del desenvolupament sostenible.

Comprendre l'ACV de ciutats amb la perspectiva de la sostenibilitat aplana el camí per a l'estandardització de les Declaracions Ambientals de Ciutats.

LCA ciutats

Resum gràfic de l'article científic.

Les ciutats són àmpliament reconegudes pels organismes multilaterals i la comunitat científica com a actors rellevants en la generació d'impactes ambientals arreu del món i, al mateix temps, com una oportunitat per a reduir-los. Alhora, s'ha demostrat que l'Anàlisi de Cicle de Vida (ACV) és una eina adequada per al diagnòstic d'impactes ambientals potencials. No obstant això, la metodologia de l'ACV no ha estat adaptada per contribuir a avaluar i millorar la sostenibilitat ambiental de les ciutats i ajudar als responsables de la presa de decisions a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Llegiu-ne més...

 

La Càtedra dona suport a l'agenda de recerca global en ciutats i canvi climàtic

La Càtedra UNESCO ESCI-UPF dona suport a la Declaració conjunta CitiesIPCC "La ciència que necessitem per a les ciutats que volem: treballant junts per implementar l'agenda de recerca global en ciutats i canvi climàtic".

Del 5 al 7 de març de 2018, diverses organitzacions científiques i urbanes líders van presentar aquesta declaració a la CitiesIPCC Cities and Climate Change Science Conference, celebrada a Edmonton, Canadà.

citiesipcc

Jakarta, Indonesia, imatge destacada en la campanya de promoció de la conferència. Font: CitiesIPCC.

Amb l’objectiu d’assolir una millora substancial en metodologies que donen suport a les aplicacions de cicle de vida per a la mitigació del canvi climàtic a les ciutats, la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF ha impulsat la Declaració conjunta CitiesIPCC per estimular la recerca en l’àmbit de les ciutats i el canvi climàtic i fomentar l’acció climàtica basada en la ciència. "La ciència que necessitem per a les ciutats que volem: treballant junts per implementar l'agenda de recerca global en ciutats i canvi climàtic" és l’eslògan d'aquesta declaració amb motiu de la CitiesIPCC Cities and Climate Change Science Conference, celebrada a Edmonton, Canadà, entre el 5 i el 7 de març. Tal com van destacar els participants de l’esdeveniment dels àmbits de la ciència, la política, i altres professionals, "ja fa temps que és necessari un compromís estructurat entre les parts interessades de la ciutat i la comunitat científica, i la ciència climàtica urbana és necessària per proporcionar una base rigorosa d'evidència per a la formulació de polítiques urbanes".

Llegiu-ne més...

 

Impulsant el canvi cap a un model econòmic i energètic sostenible a ESCI-UPF

ESCI-UPF reforça el seu compromís per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle més enllà del que obliga la normativa, a través del Programa d’Acords voluntaris de la Generalitat de Catalunya.

L'escola i la seva Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic són una de les 154 institucions reconegudes com a organització adherida pel seu lideratge en la lluita contra el canvi climàtic.

Programa d'Acords voluntaris

Segell del Programa d’Acords voluntaris per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH).

L'Oficina Catalana del Canvi Climàtic ha publicat l'inventari anual d'emissions de Gasos d'Efecte Hivernacle (GEH) d’ESCI-UPF del 2017 i les mesures proposades i implementades el 2018 per reduir les emissions més enllà del que obliga la normativa, en el marc del Programa d’Acords voluntaris per a la reducció de les emissions de GEH, signat per la institució el 2012. La signatura d'aquest acord es va dur a terme a les instal·lacions de la Generalitat de Catalunya i va involucrar a Nacho Dualde, gerent d’ESCI-UPF, i Pere Fullana i Palmer, director de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic. Aquesta eina crea el marc tècnic i institucional necessari per a donar suport a les 154 organitzacions, grups i entitats reconegudes per al seu lideratge en matèria de lluita contra el canvi climàtic, incloent-hi ESCI-UPF. Mitjançant l'acord, “ens comprometem a controlar anualment les emissions de GEH i establir mesures per reduir-les”, destaca Fullana i Palmer.

Llegiu-ne més...

 
Més articles...
Segueix-nos a les xarxes!

tw logo        linkedin logo_initials 

www.eebguide.eu
Projectes destacats

Análisis de Ciclo de Vida de la producción de vino de La Rioja.

Cálculo de Huella de Carbono de la cadena de producción textil de la marca MANGO.

Diseño de un software integrado para una Arquitectura Sostenible.

Cálculo de ahorro de emisiones de CO2 en los productos de la Red Compra Reciclado.

Desarrollo de criterios de una Ecoetiqueta Europea para edificios de oficinas y para la compra y contratación pública verde.

Creación de una plataforma on line para difundir casos de estudio de edificación sostenible.

Análisis del Ciclo de Vida de un Turista que viaja a las Islas Baleares.

Sensibilización y recogida selectiva de juguetes con componentes eléctricos y electrónicos en als escuelas.

Diseño de un software de gestión de envases.