Residus alimentaris a debat

Arreu d’Europa es duran a terme accions de sensibilització organitzades per diverses institucions amb l’objectiu de reduir la perillositat dels residus per evitar efectes nocius en els éssers vius i el medi ambient.

ewwr_logo

Del 17 al 25 de novembre de 2018 se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (SEPR) destinada a donar a conèixer estratègies per a la reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria. A més de fomentar accions sostenibles per reduir els residus i modificar el comportament quotidià dels europeus en matèria de consum i producció.

En el marc d'aquesta celebració, la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF organitza la jornada "Estratègies integrals per a la prevenció de residus alimentaris" que es durà a terme el dijous 22 de novembre i que també inclou la visita a la planta de tractament integral dels residus municipals de l'àrea metropolitana de Barcelona, ECOPARC 4 i la Planta de Selecció d’Envasos (PSE).

La jornada consistirà en la presentació de l'impacte ambiental associat a la producció i el consum d'aliments, la relació entre la dieta i el canvi climàtic o quins són els residus generats en els vols i possibles estratègies de millora, per a conèixer de primera mà la tasca que desenvolupa la Càtedra a través de l'experiència de dos projectes de recerca: Ceres-ProCon* i Life Zero Cabin Waste**. El primer, d'àmbit nacional, pretén establir estratègies de producció i consum alimentari per a mitigar el canvi climàtic, i el segon, d'àmbit internacional, té per objectiu la creació d’un model sostenible destinat a reduir, reutilitzar i reciclar els residus generats a les cabines dels avions).

Amb l'objectiu de propiciar el debat entre universitats, consumidors i empreses sobre com abordar la prevenció de residus alimentaris al llarg de tota la cadena de valor, se celebrarà una taula rodona destinada a compartir experiències pràctiques, reptes i oportunitats per a l'aplicació de les estratègies proposades.

Consultar el programa complet

Aquesta iniciativa neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE + de la Comissió Europea i des de l'any 2008 se celebra a Catalunya sota la coordinació de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC). L'assistència a la jornada és gratuïta i les inscripcions estan obertes fins al 19 de novembre a través d'aquest enllaç (aforament limitat).

 

*El Projecte CERES-ProCon: "Estratègies de producció i consum d'aliments per a la mitigació del canvi climàtic" (CTM2016-76176-C2-1-R) (AEI / FEDER, UE) ha rebut finançament del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat a través de l'Agència Estatal d'Investigació (AEI) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

**El Projecte ZERO CABIN WASTE (LIFE / ENV / ES209) està cofinançat per la Unió Europea a través del Programa LIFE. Els socis del projecte són Iberia, Gate Gourmet, Ecoembes, Biogas Fuel Cell, Ferrovial i ESCI-UPF.

 

0 Comments

Add Comment


  • >:o
  • :-[
  • :'(
  • :-(
  • :-D
  • :-*
  • :-)
  • :P
  • :\
  • 8-)
  • ;-)

  Segueix-nos a les xarxes!

  tw logo        linkedin logo_initials 

  Projectes destacats

  Análisis de Ciclo de Vida de la producción de vino de La Rioja.

  Cálculo de Huella de Carbono de la cadena de producción textil de la marca MANGO.

  Diseño de un software integrado para una Arquitectura Sostenible.

  Cálculo de ahorro de emisiones de CO2 en los productos de la Red Compra Reciclado.

  Desarrollo de criterios de una Ecoetiqueta Europea para edificios de oficinas y para la compra y contratación pública verde.

  Creación de una plataforma on line para difundir casos de estudio de edificación sostenible.

  Análisis del Ciclo de Vida de un Turista que viaja a las Islas Baleares.

  Sensibilización y recogida selectiva de juguetes con componentes eléctricos y electrónicos en als escuelas.

  Diseño de un software de gestión de envases.