Exposició "Premi Catalunya d'Ecodisseny" a ESCI-UPF

ESCI-UPF, en col·laboració amb la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, acull l'exposició del "Premi Catalunya d'Ecodisseny 2017" del 16 d'octubre al 16 de novembre de 2018, al hall d'entrada de l'edifici, per a promoure el consum de productes dissenyats amb criteris ecològics.

catalunya-ecodiseny-esci-upf-arc

"Premi Catalunya d'Ecodisseny 2017" a ESCI-UPF.

L'exposició itinerant, organitzada per la Generalitat de Catalunya i l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), mostra els candidats guanyadors de 2017 i les mencions especials del panell de jutges compost per experts internacionals en disseny i sostenibilitat; les candidatures seleccionades també estan presents a través de fotografies.

Aquesta exposició té com a objectiu "acostar l'ecodisseny als dissenyadors de productes, fabricants, promotors i estudiants, així com al públic general, per a promoure el consum de productes dissenyats amb criteris ecològics", segons l'ARC. A més, s'acompanya del Catàleg de premis que inclou més informació sobre aquestes iniciatives que fomenten la sostenibilitat dels productes, l'ús eficient dels recursos i l'optimització del final de la seva vida útil.


Sobre el Premi Catalunya d'Ecodisseny

Des del 2001, la Generalitat ha patrocinat un premi que reconeix productes innovadors, de qualitat i ambientalment sostenibles per canviar els models de producció i consum. El Premi reconeix productes, productes en desenvolupament i estratègies dissenyades, fabricades o executades a Catalunya que incorporen en el seu disseny aspectes orientats a millorar el seu acompliment ambiental al llarg del seu cicle de vida. A més, té com a objectiu "fomentar la inclusió de l'ecodisseny per impulsar la fabricació i el consum de productes i serveis sostenibles a Catalunya", segons els organitzadors.

Per a l'edició 2017, el premi tenia 4 categories: productes que ja es troben al mercat i que han estat dissenyats o fabricats a Catalunya i que tenen en compte consideracions mediambientals; projectes de productes, encara no fabricats o comercialitzats (però en l'etapa de prototip), dissenyats a Catalunya i que tenen en compte consideracions mediambientals; iniciatives, polítiques, procediments o sistemes, implementats o executats a Catalunya, que incorporen l'ús o foment de productes ecodissenyats; i productes al mercat, productes en desenvolupament o estratègia, amb criteris d'ecodisseny, desenvolupats per estudiants o professionals acabats qualificats a Catalunya.

El Premi se celebra cada dos anys. La propera edició tindrà lloc l’any 2019.

 

0 Comments

Add Comment


  • >:o
  • :-[
  • :'(
  • :-(
  • :-D
  • :-*
  • :-)
  • :P
  • :\
  • 8-)
  • ;-)

  Segueix-nos a les xarxes!

  tw logo        linkedin logo_initials 

  Projectes destacats

  Análisis de Ciclo de Vida de la producción de vino de La Rioja.

  Cálculo de Huella de Carbono de la cadena de producción textil de la marca MANGO.

  Diseño de un software integrado para una Arquitectura Sostenible.

  Cálculo de ahorro de emisiones de CO2 en los productos de la Red Compra Reciclado.

  Desarrollo de criterios de una Ecoetiqueta Europea para edificios de oficinas y para la compra y contratación pública verde.

  Creación de una plataforma on line para difundir casos de estudio de edificación sostenible.

  Análisis del Ciclo de Vida de un Turista que viaja a las Islas Baleares.

  Sensibilización y recogida selectiva de juguetes con componentes eléctricos y electrónicos en als escuelas.

  Diseño de un software de gestión de envases.