Life Zero Cabin Waste, Premi "Alfonso Maíllo" de RECUWASTE 2018

L'investigador Gonzalo Blanca-Alcubilla, responsable del projecte Life Zero Cabin Waste de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, rep el Premi "Alfonso Maíllo" al millor treball innovador sobre gestió de residus, escollit a través de la votació dels assistents al congrés RECUWASTE 2018.

/blanca_alcubilla_recuwaste

 

El Congrés RECUWASTE 2018, celebrat del 8 al 9 d'octubre a Mataró, reconeix la presentació del projecte 'LIFE Zero Cabin Waste* - Tackling International airline càtering waste by demonstrating integral and safe recollection, separation & treatment', destinat a reduir, reutilitzar i reciclar els residus derivats del servei de càtering dels avions.

La sessió "Projecte LIFE Zero Cabin Waste: gestió dels residus de càtering en aviació. Impactes ambientals des de la perspectiva de l'ACV", a càrrec de Gonzalo Blanca-Alcubilla, Candidat a Doctorat de la Línia en Gestió de Residus de la Càtedra, ha rebut el Premi "Alfonso Maíllo" al millor treball innovador sobre gestió de residus, escollit a través de la votació dels assistents al congrés.

Life Zero Cabin Waste "pretén estudiar els diferents fluxos de residus generats en la cabina dels avions, plantejar mesures de minimització i implantar la separació de residus a bord, així com la recollida i tractament dels diferents fluxos de residus", explica Blanca-Alcubilla. Durant la presentació del seu treball, l’investigador va destacar els impactes de l'actual sistema de gestió de residus de càtering en termes d'emissions de gasos d'efecte hivernacle, anterior a la implementació de la recol·lecció selectiva. Aquests impactes ambientals associats amb totes les etapes del sistema s'han mesurat aplicant la metodologia d'Anàlisi de Cicle de Vida (ACV), i el treball se centra en les etapes amb major impacte, que s'han de corregir.

Alba Bala, investigadora sènior coautora del treball i líder de la Línia de Gestió de Residus, ha donat suport a la implementació de la metodologia d'ACV per analitzar els impactes mediambientals del sistema i trobar possibles solucions per a la seva mitigació.


Sobre RECUWASTE

Seguint l'evolució que s'està produint globalment en l'àmbit de la gestió dels recursos, sota el nou paradigma de l'economia circular, el Congrés RECUWASTE 2018 va organitzar una sèrie de tallers i conferències per tal de sensibilitzar a empreses i consumidors.

Més informació sobre el congrés

 

*El projecte ZERO CABIN WASTE (LIFE / ENV / ES209) està cofinançat per la Unió Europea a través del programa LIFE. Els socis del projecte són Iberia, Gate Gourmet, Ecoembes, Biogas Fuel Cell, Ferrovial i ESCI-UPF.

 

0 Comments

Add Comment


  • >:o
  • :-[
  • :'(
  • :-(
  • :-D
  • :-*
  • :-)
  • :P
  • :\
  • 8-)
  • ;-)

  Segueix-nos a les xarxes!

  tw logo        linkedin logo_initials 

  Projectes destacats

  Análisis de Ciclo de Vida de la producción de vino de La Rioja.

  Cálculo de Huella de Carbono de la cadena de producción textil de la marca MANGO.

  Diseño de un software integrado para una Arquitectura Sostenible.

  Cálculo de ahorro de emisiones de CO2 en los productos de la Red Compra Reciclado.

  Desarrollo de criterios de una Ecoetiqueta Europea para edificios de oficinas y para la compra y contratación pública verde.

  Creación de una plataforma on line para difundir casos de estudio de edificación sostenible.

  Análisis del Ciclo de Vida de un Turista que viaja a las Islas Baleares.

  Sensibilización y recogida selectiva de juguetes con componentes eléctricos y electrónicos en als escuelas.

  Diseño de un software de gestión de envases.