El Projecte LIFE Zero Cabin Waste a RECUWASTE 2018

La Càtedra UNESCO ESCI-UPF presenta l'estudi destinat a reduir, reutilitzar i reciclar els residus derivats del servei de càtering dels avions.

Del 8 al 9 d'octubre, el Congrés RECUWASTE 2018 torna a Mataró amb les millors solucions d'avantguarda en el sector de la gestió de residus.

recuwaste

 

El dimarts 9 d'octubre, d’11.45 a 12.00 hores, la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF presenta la sessió sobre el "Projecte LIFE Zero Cabin Waste: gestió dels residus de càtering en aviació. Impactes ambientals des de la perspectiva de l'ACV", en el marc del Congrés RECUWASTE 2018 (Mataró, Barcelona). Aquest congrés se centra tant en l'economia dels recursos com en les comunitats locals i la innovació, amb un enfocament eminentment internacional. Per tant, "els assistents podran conèixer de primera mà experiències destacables de tot el món, compartir coneixements, aprendre i confirmar una vegada més Mataró com a punt de referència ineludible en el món de la gestió dels residus municipals", segons els organitzadors.

Gonzalo Blanca-Alcubilla, Candidat a Doctorat de la Línia de Recerca en Gestió de Residus de la Càtedra, presenta el Projecte 'LIFE Zero Cabin Waste* - Tackling International airline càtering waste by demonstrating integral and safe recollection, separation & treatment', cofinançat per la Unió Europea a través del programa LIFE. Aquest projecte "pretén estudiar els diferents fluxos de residus generats en la cabina dels avions, plantejar mesures de minimització i implantar la separació de residus a bord, així com la recollida i tractament dels diferents fluxos de residus", explica Blanca-Alcubilla.

Durant la presentació del seu article "Projecte LIFE Zero Cabin Waste: Gestió dels residus de càtering en aviació. Impactes ambientals des de la perspectiva de l'ACV", Blanca-Alcubilla explicarà als assistents els impactes de l'actual sistema de gestió de residus de càtering en termes d'emissions de gasos d'efecte hivernacle, anterior a la implementació de la recol·lecció selectiva. Aquests impactes ambientals associats amb totes les etapes del sistema s'han mesurat aplicant la metodologia d'Anàlisi de Cicle de Vida (ACV), i l'article se centra en les etapes amb major impacte, que s'han de corregir.

 

Sobre RECUWASTE

Del 8 al 9 d'octubre, el Congrés RECUWASTE 2018 (anteriorment anomenat RECUWATT) torna a Mataró sota el tema "Transformant la proximitat per canviar la globalitat". Aquest esdeveniment de 2 dies comptarà amb presentacions sobre experiències en gestió de residus a nivell internacional, tallers, cinema ambiental del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient, a més d'una exposició de maquinària innovadora.

El format original de RECUWATT "s'ha anat transformant al llarg de quatre edicions que han consolidat al Consorci de Residus del Maresme com a referent d'Ens Públic involucrat en la promoció i conscienciació de tercers, administracions i empreses privades, en la correcta gestió dels residus", com destaquen els organitzadors.

Més informació sobre el congrés

 

*El projecte ZERO CABIN WASTE (LIFE / ENV / ES209) està cofinançat per la Unió Europea a través del programa LIFE. Els socis del projecte són Iberia, Gate Gourmet, Ecoembes, Biogas Fuel Cell, Ferrovial i ESCI-UPF.

 

0 Comments

Add Comment


  • >:o
  • :-[
  • :'(
  • :-(
  • :-D
  • :-*
  • :-)
  • :P
  • :\
  • 8-)
  • ;-)

  Segueix-nos a les xarxes!

  tw logo        linkedin logo_initials 

  Projectes destacats

  Análisis de Ciclo de Vida de la producción de vino de La Rioja.

  Cálculo de Huella de Carbono de la cadena de producción textil de la marca MANGO.

  Diseño de un software integrado para una Arquitectura Sostenible.

  Cálculo de ahorro de emisiones de CO2 en los productos de la Red Compra Reciclado.

  Desarrollo de criterios de una Ecoetiqueta Europea para edificios de oficinas y para la compra y contratación pública verde.

  Creación de una plataforma on line para difundir casos de estudio de edificación sostenible.

  Análisis del Ciclo de Vida de un Turista que viaja a las Islas Baleares.

  Sensibilización y recogida selectiva de juguetes con componentes eléctricos y electrónicos en als escuelas.

  Diseño de un software de gestión de envases.