Els investigadors de la Càtedra UNESCO ESCI-UPF participen en el Rebuild Expo & Congress 2018

La Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI -UPF participa en l'esdeveniment de tres dies dirigit a la indústria de la construcció a Barcelona.

REBUILD és una plataforma d'innovació única per dinamitzar el sector de la rehabilitació, la construcció i l'eficiència energètica.

Construction21 España, la plataforma espanyola per a la construcció sostenible administrada per la Càtedra, també participa en l'esdeveniment.

rebuild

Rebuild Expo & Congress 2018.

Avui comença l'edició 2018 de Rebuild Expo i el Congrés Nacional d'Arquitectura Avançada i Construcció 4.0., una plataforma única d'innovació per dinamitzar el sector de la construcció, la renovació i l'eficiència energètica de cases i edificis en la qual participa la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF. Durant l'esdeveniment de tres dies, el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) rebrà a noves empreses de construcció, desenvolupadors, companyies de rehabilitació, arquitectes, constructors i instal·ladors per impulsar la indústria de la construcció. La plataforma espanyola per a la construcció sostenible gestionada per la Càtedra, Construction21 España, també assistirà al Congrés per mostrar els nous materials, les últimes tecnologies emergents i els sistemes de construcció més innovadors.


Anàlisi de Cicle de Vida (ACV) en el sector de la construcció

El 26 de setembre, Pere Fullana i Palmer, director de la Càtedra, participarà en la sessió 'Interiorisme & Instal·lacions & Nous Materials' dedicada a 'Convertir un edifici existent en edifici eficient i la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica', que tindrà lloc al Constru Innovation Theatre de 10 a 11 hores. "Una de les millors opcions millors quan rehabilitem o renovem un edifici és millorar-lo energèticament, millorar i flexibilitzar els seus espais i millorar els seus consums. En definitiva, convertir un edifici en una màquina eficient", destaquen els organitzadors.

Com a part d'aquesta sessió, Fullana i Palmer explicarà per què l'economia circular necessita la metodologia de l'Anàlisi de Cicle de Vida (ACV) per a un enfocament holístic que inclogui l'anàlisi dels impactes ambientals dels productes, serveis i models de negocis. Al sector de la construcció, "quan es tria entre dos materials, pel que fa a les consideracions ambientals, l'atenció s'ha de centrar en la funció del sistema, en comptes del material", explica.

 

Construction21 España a REBUILD

El 28 de setembre, la plataforma espanyola de Construction21 presentarà els seus millors casos d'estudi en la sessió 'Building 4.0', entre les 13 i les 14 hores. La presentació de Construction21 Espanya consistirà en una introducció a la seva missió a càrrec del responsable de la Línia d'Investigació en Construcció Sostenible i Energia de la Càtedra, Jaume Albertí, i la difusió dels guanyadors de Green Solution Awards 2018 seleccionats. Els arquitectes responsables dels casos d'estudi escollits presentaran: l'edifici de nova construcció Aulario IndUVA, guanyador del Gran Premi de Construcció Sostenible; l'edifici de renovació Carrer Nou, guanyador del Gran premi de Renovació Sostenible; i la reconversió urbana PASaPAS_Projectes d'Acció Social a través de la Participació, Arquitectura i Sostenibilitat, guanyador del Gran Premi de Ciutat Sostenible.

Construction 21 és una xarxa que serveix com a plataforma perquè les empreses locals i internacionals sostenibles basades en la construcció es relacionin, creïn sinergies, comparteixin noves idees, experiències i solucions pràctiques en la indústria de la construcció sostenible en constant evolució. Va ser creada el 2012 en col·laboració amb sis plataformes nacionals a França, Alemanya, Itàlia, Lituània, Romania i Espanya, a través del llançament d'una plataforma central multiusuari en anglès connectada a BUILD UP, el lloc web de la Comissió Europea dedicat a l'eficiència energètica en els edificis. Des de llavors, s'ha expandit a 11 països i traduït a nou idiomes al voltant d'Europa, Àsia i Amèrica en el camí cap al seu objectiu: arribar a 50 plataformes a tot el món per al 2020.

 

Més informació sobre Rebuild Expo & Congress 2018

 

0 Comments

Add Comment


  • >:o
  • :-[
  • :'(
  • :-(
  • :-D
  • :-*
  • :-)
  • :P
  • :\
  • 8-)
  • ;-)

  Segueix-nos a les xarxes!

  tw logo        linkedin logo_initials 

  Projectes destacats

  Análisis de Ciclo de Vida de la producción de vino de La Rioja.

  Cálculo de Huella de Carbono de la cadena de producción textil de la marca MANGO.

  Diseño de un software integrado para una Arquitectura Sostenible.

  Cálculo de ahorro de emisiones de CO2 en los productos de la Red Compra Reciclado.

  Desarrollo de criterios de una Ecoetiqueta Europea para edificios de oficinas y para la compra y contratación pública verde.

  Creación de una plataforma on line para difundir casos de estudio de edificación sostenible.

  Análisis del Ciclo de Vida de un Turista que viaja a las Islas Baleares.

  Sensibilización y recogida selectiva de juguetes con componentes eléctricos y electrónicos en als escuelas.

  Diseño de un software de gestión de envases.