La Càtedra participa en la jornada "El Medi Ambient ens uneix" organitzada per Ecoembes i CCOO-Indústria

Pere Fullana, director de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, presenta l'estudi ARIADNA.

La jornada reuneix als delegats sindicals de CCOO-Indústria per a la promoció de la separació de residus en els centres de treball.

a jornada "El Medi Ambient ens uneix" reuneix als delegats sindicals de CCOO-Indústria a la seu nacional de Comissions Obreres.

La jornada "El Medi Ambient ens uneix" reuneix als delegats sindicals de CCOO-Indústria a la seu nacional de Comissions Obreres.

La Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF presenta l'estudi ARIADNA, que analitza la sostenibilitat ambiental, social i econòmica de la implantació a Espanya d'un Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) obligatori, davant els delegats sindicals de CCOO-Indústria, durant la jornada "El Medi Ambient ens uneix". Celebrada el 25 de gener a la seu nacional de Comissions Obreres i organitzada conjuntament per Ecoembes i CCOO-Indústria, la jornada té per objectiu la promoció del reciclatge en els centres de treball en pro de la cura del medi ambient.

Durant la jornada, Pere Fullana, director de la Càtedra, ha introduït el concepte de cicle de vida i les seves aplicacions en diferents àmbits, així com els antecedents legislatius que obliguen al seu ús en determinades situacions. A continuació, com a exemple d'una d'aquestes situacions, ha presentat l'estudi ARIADNA, que compara el sistema actual (gestionat per Ecoembes i Ecovidrio) de Responsabilitat Ampliada del Productor (SCRAP) de residus amb una situació hipotètica en què conviurien els dos sistemes (SCRAP i SDDR).

Es tracta de l'estudi de sostenibilitat més complet realitzat sobre aquest tema fins a la data a Europa i ha comptat amb la participació d'un comitè de seguiment, integrat per més de 30 entitats i organitzacions representatives de les parts involucrades en la gestió dels residus i amb la revisió crítica d'un panell de nou experts independents. La memòria completa està disponible en els canals de la Càtedra i les consultes sobre l'Estudi Ariadna poden enviar a l'equip investigador de l'estudi a través d'un formulari web habilitat a aquest fi.

CCOO i Ecoembes promouen el reciclatge en els centres de treball

Comissions Obreres-Indústria i Ecoembes han presentat el projecte "El reciclatge al teu centre de treball" durant la sessió, un acord de col·laboració entre ambdues entitats per a la promoció del reciclatge en els centres de treball que comptin amb aquesta representació sindical. Amb aquest projecte, seran els mateixos representants sindicals els que promouran la correcta separació de residus als centres on s'implantarà la recollida selectiva.

La jornada ha comptat també amb la participació del gerent de Relacions Institucionals d'Ecoembes, Juan Ramón Meléndez, qui ha exposat del funcionament de l'actual Sistema Col·lectiu de reciclatge d'envasos a Espanya. Així mateix, destacades personalitats com el secretari Confederal de Medi Ambient del sindicat, Mariano Sanz, i el secretari d'Estratègies Industrials de CCOO-Indústria, Máximo Blanco, han participat en la sessió.

Els responsables de les dues entitats han destacat la importància d'una economia circular que compatibilitzi el respecte mediambiental amb una activitat industrial sostenible. Així, Mariano Sanz ha destacat "el rellevant paper que, històricament, han exercit els sindicats en la transformació social i que també han de tenir en la lluita contra el canvi climàtic i en la materialització d'una efectiva economia circular". Per la seva banda, Begoña de Benito, directora de Relacions Externes d'Ecoembes, ha declarat que "fa ja molt de temps que Ecoembes va deixar de ser un model basat en contenidors per ser un model basat en solucions. La recollida selectiva ha d'estar present als carrers, però també a les oficines, indústries, bars, escoles... A tot arreu".

 

 

0 Comments

Add Comment


  • >:o
  • :-[
  • :'(
  • :-(
  • :-D
  • :-*
  • :-)
  • :P
  • :\
  • 8-)
  • ;-)

  Segueix-nos a les xarxes!

  tw logo        linkedin logo_initials 

  Projectes destacats

  Análisis de Ciclo de Vida de la producción de vino de La Rioja.

  Cálculo de Huella de Carbono de la cadena de producción textil de la marca MANGO.

  Diseño de un software integrado para una Arquitectura Sostenible.

  Cálculo de ahorro de emisiones de CO2 en los productos de la Red Compra Reciclado.

  Desarrollo de criterios de una Ecoetiqueta Europea para edificios de oficinas y para la compra y contratación pública verde.

  Creación de una plataforma on line para difundir casos de estudio de edificación sostenible.

  Análisis del Ciclo de Vida de un Turista que viaja a las Islas Baleares.

  Sensibilización y recogida selectiva de juguetes con componentes eléctricos y electrónicos en als escuelas.

  Diseño de un software de gestión de envases.