El director de la Càtedra participa en el segon Fòrum d’Energia i Desenvolupament Sostenible a València

El Fòrum pretén generar un debat sobre la integració de la política energètica i el desenvolupament sostenible a la Unió Europea.

El director de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF Pere Fullana, realitza una ponència sobre els impactes produïts en el medi ambient per l’ús de l’energia.

La Cambra de Comerç de València acull la trobada en la qual han participat empreses i organitzacions relacionades amb l’energia i la sostenibilitat.

A la dreta, Rafael Mossi Peiró, Director del Departament de Competitivitat de la Cambra; a l’esquerra, D. Joaquín Longares, Delegat d’Iberdrola a la Comunitat Valenciana. Crèdits: Cámara de Valencia.

A la dreta, Rafael Mossi Peiró, Director del Departament de Competitivitat de la Cambra; a l’esquerra, D. Joaquín Longares, Delegat d’Iberdrola a la Comunitat Valenciana. Crèdits: Cámara de Valencia.

La producció i el consum d’energia a escala global generen un important impacte sobre el medi ambient. Amb el fi de portar un estil de vida sostenible, quin seria el model energètic més convenient per a la nostra societat? Aquesta qüestió és l’eix vertebrador del segon Fòrum d’Energia i Desenvolupament Sostenible (EDS) que s’ha celebrat aquest dimarts 12 de desembre a la Cambra de comerç de València. L’esdeveniment està fonamentalment dirigit a empreses i institucions relacionades amb la sostenibilitat i el medi ambient com ara universitats, sindicats, ONG o grups d’investigació com la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF amb el seu director, Pere Fullana, com a representant i ponent durant la sessió.

El Fòrum forma part d’un projecte més ampli, que inclou iniciatives de divulgació i un taller sobre el model de desenvolupament sostenible i energia, finançat pel Ministeri d’Assumptes Exteriors i Cooperació, concretament la Secretaria d’Estat per la Unió Europea (UE), en col·laboració amb Iberdrola. La finalitat de la iniciativa consisteix en difondre les polítiques de la UE en matèria d’energia i desenvolupament sostenible. Seguint aquesta línia, el Fòrum pretén generar un debat al voltant de les estratègies proposades per la Unió Europea, tenint en compte la sostenibilitat i el model actual de gestió energètica, amb la voluntat d’apropar-nos cada vegada més al desenvolupament sostenible.

 

Impactes degut a l’ús de l'energia

El programa d’activitats del Fòrum s’ha estès durant tot el matí, començant amb una presentació oficial del contingut del Fòrum seguida de tres conferències informatives. Les dues primeres, dedicades a l’estratègia energètica a la UE i les seves mesures d’aplicació actuals. La tercera, liderada per Pere Fullana, enfocada en els impactes que genera l’ús d’energia en el medi ambient. “Els impactes ambientals pel que fa a l’ús de l’energia es manifesten a través de diferents categories d’impacte, entre les quals no només trobem el canvi climàtic sinó també fenòmens com la pluja àcida o materials no renovables, entre altres. Aquests impactes provenen no només de l’ús d’energia sinó de totes les etapes del cicle de vida d’aquesta. Per tant, a l’hora de decidir entre les diverses opcions d’ús d’energia, el millor mètode és l’Anàlisi de Cicle de Vida (ACV)”, explica el director de la Càtedra.

Així mateix, el director ha presentat el Projecte ARIADNA, l'estudi de sostenibilitat d'abast més complet realitzat a Europa sobre la implantació a Espanya i Catalunya d'un Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) obligatori. A banda, ha parlat sobre el projecte per a l’Anàlisi del Cicle de Vida (ACV) dels materials plàstics que s'utilitzen per a l'envasament d'aliments per GCR Group® - Granic.

Després de les presentacions, la Taula de debat “Energia i sostenibilitat” ha comptat amb la intervenció de diversos especialistes, culminant l’acte amb un debat obert a tall de conclusió.

 

0 Comments

Add Comment


  • >:o
  • :-[
  • :'(
  • :-(
  • :-D
  • :-*
  • :-)
  • :P
  • :\
  • 8-)
  • ;-)

  Segueix-nos a les xarxes!

  tw logo        linkedin logo_initials 

  Projectes destacats

  Análisis de Ciclo de Vida de la producción de vino de La Rioja.

  Cálculo de Huella de Carbono de la cadena de producción textil de la marca MANGO.

  Diseño de un software integrado para una Arquitectura Sostenible.

  Cálculo de ahorro de emisiones de CO2 en los productos de la Red Compra Reciclado.

  Desarrollo de criterios de una Ecoetiqueta Europea para edificios de oficinas y para la compra y contratación pública verde.

  Creación de una plataforma on line para difundir casos de estudio de edificación sostenible.

  Análisis del Ciclo de Vida de un Turista que viaja a las Islas Baleares.

  Sensibilización y recogida selectiva de juguetes con componentes eléctricos y electrónicos en als escuelas.

  Diseño de un software de gestión de envases.