L'estudi ARIADNA a la Jornada UGT - Ecoembes "El Medi Ambient ens uneix"

El passat 19 d'octubre, Ecoembes i UGT van organitzar conjuntament la jornada "El Medi Ambient ens uneix".

El director de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, el Dr Pere Fullana, va participar en la sessió amb la presentació del Projecte ARIADNA.

ecoembes - ugt 2017

"El Medi Ambient ens uneix" congrega prop de 100 delegats sindicals de medi ambient . Crèdits: Ecoembes.

La jornada "El Medi Ambient ens uneix" organitzada conjuntament per Ecoembes i UGT va congregar el passat 19 d'octubre al voltant de 100 delegats sindicals de medi ambient procedents de tot Espanya, amb l'objectiu de promoure la recollida selectiva en pro de la cura del medi ambient. El Dr Pere Fullana, director de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, va participar en la sessió a través de la presentació de l'estudi ARIADNA, que analitza la sostenibilitat ambiental, social i econòmica de la implantació a Espanya d'un Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) obligatori.

Durant la jornada, el gerent de Relacions Institucionals d'Ecoembes, Juan Ramón Meléndez va exposar el funcionament del Sistema Col·lectiu de reciclatge d'envasos a Espanya i com els esforços d'Ecoembes i UGT es poden unir per impulsar l'ecodisseny, el reciclatge i la sensibilització ambiental. Destacades personalitats com el Secretari General d'UGT, Josep Maria Álvarez i la Secretaria de Salut Laboral i Medi Ambient, Ana García de la Torre, van participar en la sessió.

A continuació, el Dr Fullana va explicar la utilitat de l'Anàlisi de Cicle de Vida (ACV), l'eina de gestió que serveix per avaluar el comportament ambiental d'un producte o servei al llarg del seu cicle de vida. Així mateix, va presentar davant els assistents el Projecte ARIADNA, l'estudi de sostenibilitat d'abast més complet realitzat fins a la data a Europa sobre SDDR.

 

El Projecte ARIADNA

El Projecte "ARIADNA. Estudi de sostenibilitat sobre la introducció d'un SDDR obligatori per a envasos a Espanya: anàlisi ambiental, social i econòmic comparatiu amb la situació actual", compara el sistema actual de Responsabilitat Ampliada del Productor (SCRAP) de residus amb una situació hipotètica en què conviurien els dos sistemes (SCRAP i SDDR).

L'estudi ha comptat amb la participació d'un comitè de seguiment, integrat per més de 30 entitats i organitzacions representatives de les parts involucrades en la gestió dels residus i amb la revisió crítica d'un panell de nou experts independents. La memòria completa del projecte s'ha publicat als canals de la Càtedra, per a ser sotmesa a exposició pública i les consultes sobre l'Estudi Ariadna es poden enviar a l'equip investigador de l'estudi a través d'un formulari web habilitat a aquest fi.

 

Jornada UGT - Ecoembes

La jornada va ser un "èxit de convocatòria", segons els organitzadors, amb un animat debat. La cloenda, realitzada per la directora de Relacions Institucionals i Empreses Adherides a Ecoembes, Begoña de Benito, i el Secretari General d’UGT, Josep Maria Álvarez, va ratificar l'interès d'ambdues organitzacions amb treballar juntes en pro de la cura del medi ambient promovent la recollida selectiva, especialment en els diferents territoris autonòmics.

 

0 Comments

Add Comment


  • >:o
  • :-[
  • :'(
  • :-(
  • :-D
  • :-*
  • :-)
  • :P
  • :\
  • 8-)
  • ;-)

  Segueix-nos a les xarxes!

  tw logo        linkedin logo_initials 

  Projectes destacats

  Análisis de Ciclo de Vida de la producción de vino de La Rioja.

  Cálculo de Huella de Carbono de la cadena de producción textil de la marca MANGO.

  Diseño de un software integrado para una Arquitectura Sostenible.

  Cálculo de ahorro de emisiones de CO2 en los productos de la Red Compra Reciclado.

  Desarrollo de criterios de una Ecoetiqueta Europea para edificios de oficinas y para la compra y contratación pública verde.

  Creación de una plataforma on line para difundir casos de estudio de edificación sostenible.

  Análisis del Ciclo de Vida de un Turista que viaja a las Islas Baleares.

  Sensibilización y recogida selectiva de juguetes con componentes eléctricos y electrónicos en als escuelas.

  Diseño de un software de gestión de envases.