La Càtedra presenta un estudi sobre la introducció d'un SDDR per a envasos a Catalunya

plastic-bottlesLa Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic d’ESCI-UPF presentarà el proper dijous 27 d’abril els resultats de l’”Estudi de sostenibilitat sobre la introducció d’un Sistema de Depòsit, Devolució i Retorn (SDDR) obligatori per a envasos de begudes: anàlisi ambiental, social i econòmica comparativa amb la situació actual”.

Es tracta d’un estudi que analitza l’SDDR en convivència amb el sistema actual, que hauria de fer-se càrrec de la resta d’envasos.

Llegiu-ne més...

 

Oberta la convocatòria del Premi Medi Ambient 2017

There are no translations available.

premi ma.jpg_2070587444El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la convocatòria del Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya 2017, que reconeix públicament la tasca de persones físiques i jurídiques a favor del medi ambient. El guardó es lliurarà als guanyadors en un acte públic que es farà en motiu de la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient.

Llegiu-ne més...

 

La Càtedra i Thinkstep ofereixen cursos sobre sostenibilitat utilitzant l'Anàlisi de Cicle de Vida amb el programa GaBi

cursosLa Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF i Thinkstep ofereixen una sèrie de tres cursos sobre conceptes de sostenibilitat, metodologia d'Anàlisi de Cicle de Vida (ACV) i ús del programa informàtic Gabi. Els cursos són independents entre si, i van des d'un nivell introductori i teòric sobre sostenibilitat i metodologia de l'ACV fins a una formació intermèdia en l'ús de GaBi. Els cursos se celebraran els propers 17, 18 i 19 de maig a ESCI-UPF, la seu de la Càtedra, i comptaran amb un nombre d'entre 4 i 12 participants.

Llegiu-ne més...

 

Jaume Albertí participará el mes que viene en los seminarios del proyecto TowardsLCS

There are no translations available.

low carbon societies

El líder de la línea de investigación en Construcción Sostenible y Energía en la Cátedra UNESCO de Ciclo de Vida y Cambio Climático ESCI-UPf, Jaume Albertí, tomará parte en un Curso Piloto organizado por el proyecto Erasmus+ TowardsLCS (acrónimo de “On the way towards a low-carbon society – Increasing professionalism in land use and landscape management within climate change”), impulsado en cooperación por la Universidad Adam Mickiewicz de Polonia, la Universidad de Finlandia Oriental, la Universidad de Girona y seis organizaciones ocupadas en los problemas de los usos de la tierra.

Llegiu-ne més...

 

Pere Fullana a Catalunya Futur Verd

catalunya futur verdEl director de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, Pere Fullana, participarà el proper 26 d’Abril a la segona jornada del cicle Catalunya Futur Verd. Aquesta segona jornada es centra en les bases biofísiques “Cap a un nou model de desenvolupament basat en l’eficiència ambiental”. El nostre director formarà part de la taula de debat de la primera sessió del dia anomenada “Limits i cicles. Elements constructors limitants. Circularitat. Menys és més”. A la taula també s’hi asseuran l’economista Montserrat Viladrich (de la Universitat de Lleida) i Lluís Sala, biòleg i cap d’abastament i reutilització del consorci de la Costa Brava.

Llegiu-ne més...

 
Més articles...
Segueix-nos a les xarxes!

tw logo        linkedin logo_initials 

Projectes destacats

Análisis de Ciclo de Vida de la producción de vino de La Rioja.

Cálculo de Huella de Carbono de la cadena de producción textil de la marca MANGO.

Diseño de un software integrado para una Arquitectura Sostenible.

Cálculo de ahorro de emisiones de CO2 en los productos de la Red Compra Reciclado.

Desarrollo de criterios de una Ecoetiqueta Europea para edificios de oficinas y para la compra y contratación pública verde.

Creación de una plataforma on line para difundir casos de estudio de edificación sostenible.

Análisis del Ciclo de Vida de un Turista que viaja a las Islas Baleares.

Sensibilización y recogida selectiva de juguetes con componentes eléctricos y electrónicos en als escuelas.

Diseño de un software de gestión de envases.