A punt per difondre la recerca a LCA Food 2018

Avui comença l'onzena edició de "International Conference on Life Cycle Assessment (LCA) of Food 2018" (Conferència Internacional sobre Anàlisi de Cicle de Vida-ACV d'Aliments 2018) a Bangkok, Tailàndia. Es tracta d’un esdeveniment científic de primer nivell en el qual participa la Càtedra UNESCO ESCI-UPF per presentar la seva recerca en agroalimentació, gestió de residus i nous materials.

lca food 2018

Llegiu-ne més...

 

Exposició "Premi Catalunya d'Ecodisseny" a ESCI-UPF

ESCI-UPF, en col·laboració amb la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, acull l'exposició del "Premi Catalunya d'Ecodisseny 2017" del 16 d'octubre al 16 de novembre de 2018, al hall d'entrada de l'edifici, per a promoure el consum de productes dissenyats amb criteris ecològics.

catalunya-ecodiseny-esci-upf-arc

"Premi Catalunya d'Ecodisseny 2017" a ESCI-UPF.

L'exposició itinerant, organitzada per la Generalitat de Catalunya i l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), mostra els candidats guanyadors de 2017 i les mencions especials del panell de jutges compost per experts internacionals en disseny i sostenibilitat; les candidatures seleccionades també estan presents a través de fotografies.

Llegiu-ne més...

 

Life Zero Cabin Waste, Premi "Alfonso Maíllo" de RECUWASTE 2018

L'investigador Gonzalo Blanca-Alcubilla, responsable del projecte Life Zero Cabin Waste de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, rep el Premi "Alfonso Maíllo" al millor treball innovador sobre gestió de residus, escollit a través de la votació dels assistents al congrés RECUWASTE 2018.

/blanca_alcubilla_recuwaste

 

El Congrés RECUWASTE 2018, celebrat del 8 al 9 d'octubre a Mataró, reconeix la presentació del projecte 'LIFE Zero Cabin Waste* - Tackling International airline càtering waste by demonstrating integral and safe recollection, separation & treatment', destinat a reduir, reutilitzar i reciclar els residus derivats del servei de càtering dels avions.

Llegiu-ne més...

 

El Projecte ARIADNA al Parlament Basc

La Comissió de Medi Ambient, Planificació Territorial i Habitatge del Parlament Basc acull la compareixença d'Alba Bala, responsable de la coordinació de l'anàlisi ambiental del Projecte ARIADNA liderat per la Càtedra UNESCO ESCI-UPF.


sddr-ariadna

 

La "Ponència per a l'estudi de les mesures dirigides a millorar la situació del reciclatge a Àlaba, Biscaia i Guipúscoa" de la Comissió de Medi Ambient, Planificació Territorial i Habitatge del Parlament Basc, reuneix avui 9 d'octubre a les 11.30 hores a la representació de la Confederación Vasca del Comercio, Euskomer, i del Projecte ARIADNA. Durant la sessió, Alba Bala, líder de la Línia de Recerca en Gestió de Residus de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, exposarà el Projecte "ARIADNA. Estudi de sostenibilitat sobre la introducció d'un Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) obligatori per a envasos a Espanya: anàlisi ambiental, social i econòmic comparatiu amb la situació actual". Aquest estudi compara el sistema actual de Responsabilitat Ampliada del Productor (scrap) amb una situació hipotètica en què conviurien els dos sistemes.

La compareixença es pot seguir via streaming a través del següent enllaç: https://goo.gl/jeQGQi

Llegiu-ne més...

 

El Projecte LIFE Zero Cabin Waste a RECUWASTE 2018

La Càtedra UNESCO ESCI-UPF presenta l'estudi destinat a reduir, reutilitzar i reciclar els residus derivats del servei de càtering dels avions.

Del 8 al 9 d'octubre, el Congrés RECUWASTE 2018 torna a Mataró amb les millors solucions d'avantguarda en el sector de la gestió de residus.

recuwaste

 

El dimarts 9 d'octubre, d’11.45 a 12.00 hores, la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF presenta la sessió sobre el "Projecte LIFE Zero Cabin Waste: gestió dels residus de càtering en aviació. Impactes ambientals des de la perspectiva de l'ACV", en el marc del Congrés RECUWASTE 2018 (Mataró, Barcelona). Aquest congrés se centra tant en l'economia dels recursos com en les comunitats locals i la innovació, amb un enfocament eminentment internacional. Per tant, "els assistents podran conèixer de primera mà experiències destacables de tot el món, compartir coneixements, aprendre i confirmar una vegada més Mataró com a punt de referència ineludible en el món de la gestió dels residus municipals", segons els organitzadors.

Llegiu-ne més...

 
Més articles...
Segueix-nos a les xarxes!

tw logo        linkedin logo_initials 

Projectes destacats

Análisis de Ciclo de Vida de la producción de vino de La Rioja.

Cálculo de Huella de Carbono de la cadena de producción textil de la marca MANGO.

Diseño de un software integrado para una Arquitectura Sostenible.

Cálculo de ahorro de emisiones de CO2 en los productos de la Red Compra Reciclado.

Desarrollo de criterios de una Ecoetiqueta Europea para edificios de oficinas y para la compra y contratación pública verde.

Creación de una plataforma on line para difundir casos de estudio de edificación sostenible.

Análisis del Ciclo de Vida de un Turista que viaja a las Islas Baleares.

Sensibilización y recogida selectiva de juguetes con componentes eléctricos y electrónicos en als escuelas.

Diseño de un software de gestión de envases.