• Transport i Energia

  • Gestió d'Envasos

  • Projectes internacionals

  • Edificació sostenible

Blanca Díaz: “Vull aportar solucions sostenibles en l’àmbit empresarial i social”

Blanca Díaz, estudiant de doctorat de la línia d'Investigació en Gestió de Residus i Recursos de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, comença una nova etapa professional, deixant dos anys en els quals "la Càtedra ha representat una important etapa d'adquisició de nous coneixements ", diu la investigadora. Ara, el seu pròxim repte està a tocar: emprendre una spin-off amb l'objectiu de reduir la quantitat d'aliments que es malgasta actualment.

Blanca Díaz, estudiant de doctorat de la línia d'Investigació en Gestió de Residus i Recursos de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF.
Ens traslladem als inicis. Explica'ns com va ser la teva arribada a la Càtedra...

El director de la Càtedra, Pere Fullana, em va oferir incorporar-me al projecte ARIADNA, que analitza la sostenibilitat ambiental, social i econòmica de la implantació a Catalunya i Espanya d'un sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) obligatori, així com la possibilitat de començar el doctorat sobre el projecte, en paral·lel. En aquest moment, em trobava a Irlanda treballant en gestió de residus, en l'àmbit de consultoria empresarial i la Càtedra es presentava com una oportunitat d'entrar en l'acadèmia.

Llegiu-ne més...

 

La Càtedra participa al 23è SETAC Europe LCA Case Studies Symposium

ESCI-UPF acull la 23ena edició del simposi sobre casos d’estudi d’Anàlisi de Cicle de Vida de SETAC.

El director de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic, Pere Fullana, forma part del comitè científic i organitzador del simposi.

El 23è SETAC Europe LCA Case Studies Symposium (23è Simposi Europeu de Casos d’Estudi d’ACV), titulat “l’anàlisi de cicle de vida com a eina de suport en la presa de decisions”, ha congregat prop d’un centenar de participants entre els dies 27 i 28 de novembre a ESCI-UPF. Aquest és el segon congrés d’aquestes característiques organitzat al centre educatiu ESCI-UPF; el 2002 va tenir lloc el primer i enguany s’ha decidit repetir ubicació. El Simposi, organitzat per SETAC (Society of Environmental Toxicology and Chemistry) i ILCA (International Life Cycle Academy), ha comptat amb la participació de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic. Pere Fullana, director de la Càtedra i membre del comitè científic i organitzador de l’esdeveniment, ha conduït la segona sessió inaugural amb una breu presentació de la Càtedra i les diferents línies de recerca d’aquesta.

Pere Fullana, director de la Càtedra, Henrik Wenzel, de la Univesitat del sud de Dinamarca y Guy Castelan, de l'associació Plastics Europe; durant la sessió inaugural del 23è Simposi Europeu de Casos d'Estudi d'ACV.

SETAC és una organització internacional sense ànim de lucre que té com a principal objectiu donar suport al desenvolupament de principis i pràctiques de protecció, millora i gestió de la qualitat ambiental sostenible i la integritat dels ecosistemes. Per altra banda, ILCA és una associació d’acadèmics i institucions acadèmiques reconeguts a nivell internacional com especialistes en ACV amb l’objectiu de fomentar activitats educatives que promoguin una visió sostenible del món. La Càtedra i ILCA van firmar el 2012 un acord per treballar conjuntament per garantir la formació de professionals que desenvolupen ACV..

Llegiu-ne més...

 

Viatge en avió al voltant de la gestió de residus i la petjada de carboni dels aliments

Blanca-Alcubilla i Batlle presentant els seus projectes al Taller. Crèdits: Laura Cugat

Blanca-Alcubilla i Batlle presentant els seus projectes al Taller. Crèdits: Laura Cugat.

“Ens trobem a l’Aeroport de Barcelona-El Prat, a punt d’agafar un avió cap a Nova York”, així va començar el taller “La huella de nuestra alimentación. ¿Conoces su impacto?”. Els assistents es van veure de forma sobtada involucrats en un exercici que implicava agafar un avió per fer un viatge amb l’objectiu de reflexionar al voltant de la gestió de residus i la petjada de carboni dels aliments del catering, abans de tornar a tocar de peus a terra. Els responsables de conduir el vol van ser els investigadors de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF Gonzalo Blanca, de la línia de Gestió de Residus, i Laura Batlle, de la línia d’Agroalimentació. L’activitat es va realitzar el passat 24 de novembre a ESCI, en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Llegiu-ne més...

 

“La resposta és la ciència: fer una anàlisi de cicle de vida i buscar el mínim impacte ambiental”, diu Pere Fullana

El director de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, Pere Fullana, va liderar una ponència en l’acte de cloenda de la Setmana de la UNESCO a l’Institut d’Estudis Catalans.

Fullana va presentar les línies de recerca de la Càtedra al voltant de l’anàlisi de cicle de vida dels productes i dels criteris d’avaluació ambientals.

La Xarxa Civil UNESCO a Catalunya va ser la responsable d’organitzar la setena edició de la Setmana UNESCO que es va estendre de l’11 al 18 de novembre.

Pere Fullana a l'acto de commemoració del dia de la UNESCO. Crèdits: IEC

Pere Fullana a l'acte de commemoració del dia de la UNESCO. Crèdits: IEC.

El passat divendres 17 de novembre, es va celebrar l’acte de commemoració del dia de la UNESCO a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) a Barcelona. L’esdeveniment posava punt final a la Setmana UNESCO, celebrada entre l’11 i el 18, després d’haver promogut centenars d’activitats per tot el territori català. El director de la Càtedra de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, Pere Fullana, va participar en la cerimònia presentant les línies d’investigació de la Càtedra al voltant de l’Anàlisi de Cicle de Vida (ACV) dels productes i els criteris d’avaluació ambientals, a partir d’exemples pràctics.

Llegiu-ne més...

 

L'estudi ARIADNA a la Jornada UGT - Ecoembes "El Medi Ambient ens uneix"

El passat 19 d'octubre, Ecoembes i UGT van organitzar conjuntament la jornada "El Medi Ambient ens uneix".

El director de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, el Dr Pere Fullana, va participar en la sessió amb la presentació del Projecte ARIADNA.

ecoembes - ugt 2017

"El Medi Ambient ens uneix" congrega prop de 100 delegats sindicals de medi ambient . Crèdits: Ecoembes.

La jornada "El Medi Ambient ens uneix" organitzada conjuntament per Ecoembes i UGT va congregar el passat 19 d'octubre al voltant de 100 delegats sindicals de medi ambient procedents de tot Espanya, amb l'objectiu de promoure la recollida selectiva en pro de la cura del medi ambient. El Dr Pere Fullana, director de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, va participar en la sessió a través de la presentació de l'estudi ARIADNA, que analitza la sostenibilitat ambiental, social i econòmica de la implantació a Espanya d'un Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) obligatori.

Llegiu-ne més...

 

El Sardinia Symposia sobre gestió de residus acull la presentació del Projecte ARIADNA

La Càtedra participa al "Sardinia 2017 - Simposi Internacional sobre gestió de residus i abocadors" a Sardenya, amb la presentació del Projecte ARIADNA.

Blanca Diaz, estudiant de doctorat de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, presenta els resultats de l'estudi.

La setzena edició dels Sardinia Symposia s'ha dedicat a estudis de casos i noves tecnologies de gestió de residus.

Sardinia 2017

Membres de la Càtedra durant el Simposi. D'esquerra a dreta: Dr. Pere Fullana, director de la Càtedra, Blanca Diaz i Gonzalo Blanca, investigadors de la Càtedra.

Del 2 al 6 d'octubre, es va celebrar el "Sardinia 2017 - Simposi Internacional sobre gestió de residus i abocadors", organitzat per IWWG - International Waste Working Group, al complex Forte Village a S. Margherita di Pula (Càller), Itàlia. La setzena edició del simposi va reunir més de 600 participants, amb 88 sessions orals i 40 tallers especialitzats per a un total de vuit itineraris paral·lels, fòrums de discussió i taules rodones, una àrea de cartells accessible i un ampli espai expositiu per a empreses que treballen en el camp de gestió de residus. La Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF va participar en l'esdeveniment a través de la presentació oral del Projecte ARIADNA a càrrec de Blanca Diaz, estudiant de doctorat de la línia d'Investigació en Gestió de Residus i Recursos de la Càtedra.

Llegiu-ne més...

 
Segueix-nos a les xarxes!

tw logo        linkedin logo_initials 

Estudi Ariadna

Memòria completa de l'Estudi Ariadna i Consulta Pública.

portada ariadna espaa

Per enviar consultes:

consultasariadna@esci.upf.edu


 

Manual EeBGuide
www.eebguide.eu
Fullet corporatiu

leaflet-unescochair-2016prov